Termék reklamáció, kapcsolatfelvétel

Kérjük, hogy az alábbi listából válassza ki a reklamáció okát, majd kövesse az ott megjelenő utasításokat!

Hiányzik a megrendelésemből egy tétel »

Hiányzik a megrendelésemből egy tétel, mi a teendőm?

Nagyon fontos, hogy a rendelése átvételekor minden esetben ellenőrizze annak tartalmát, és ha nem a teljes csomag érkezett, akkor jelezze azt átvételkor a futárnál! Ezt követően keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 70 685 5600-as telefonszámon vagy az alábbi felületen!
A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hogy küldje el számunkra a rendelése azonosítóját, a számla sorszámát, illetve a hiányzó tétel megnevezését. Ha átvételre került a csomag, és hiányos volt, még aznap jelentse be számunkra a történteket.

Élni kívánok a 14 napos elállási jogommal »

Hogyan élhetek a 14 napos elállási jogommal?

A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A fogyasztó ezen jogát a jogszabályoknak megfelelően a termék megrendelése és az áruátvétele közti időben is gyakorolhatja.

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia! Az elállással érintett termék utánvétellel nem küldhető vissza, utánvételes átvételt nem áll módunkban teljesíteni. Elállás esetén követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését! Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog lezárt csomagolású termék esetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta.

 

A visszaküldés menete

1. Töltse le és nyomtassa ki az elállási nyilatkozatot. ELÁLLÁSI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE »

2. Csomagolja be a terméket minden tartozékával együtt.

3. Helyezze el a kitöltött nyilatkozatot a csomagon belül.

4. Küldje vissza a csomagot részünkre, az alábbi postacímre:

Gabona Hungary Kft.
Gyulai út 65/1.
Békéscsaba
5600