Gluténérzékenység gyorsteszt

Raktáron
Ár: {[ product.list_price | money ]}
Egységár: {[ product.list_price / 1 | money ]} / db
  • Cikkszám: GLUTENTESZT-1
  • Kiszerelés: 1 db
Leírás:

A gluténérzékenység nem allergia, hanem valójában egy gabonafélék gluténfehérjéi által kiváltott immunbetegség. Ha fennáll a gluténérzékenység lehetősége, érdemes minél előbb kivizsgálni. Otthonában kényelmesen elvégezheti a tesztet, pozitív eredmény esetén ajánlott háziorvosához fordulnia további vizsgálatok elvégzése érdekében. A gluténérzékenység tünetei közt szerepel a fogyás, sápadtság, puffadás, fáradtság, vérszegénység. Magyarországon a gluténérzékenyek becsült száma 1-2% között mozog, azaz minden 100 emberből 1-2 embert érint.

A gluténérzékenység kimutatása már egész kicsi korban, 6 éves kor felett 96%-os bizonyossággal megállapítható a teszttel. A lisztérzékenység kimutatása kizárólag vérmintából lehetséges.

A gluténérzékenység diagnosztizálható a Prima Home Test cöliákia öntesztjével, amely  kimutatja az anti deamidált gliadin peptid (anti-DGP) és az IgA és IgG antitestek jelenlétét a vérből.

A vékonybél gyulladása okozhat hasmenést, fogyást, hasi puffadást, alultápláltságot és többféle bőrreakciót. Az autoimmun betegség által érintett beteg szervezete specifikus antitesteket (IgA és IgG osztály) termel a  deamidált gliadin peptid (anti-DGP) ellen. Ezek az antitestek nagy pontossággal diagnosztizálhatóak a gluténérzékenységben szenvedő betegek véréből, a korai diagnózis csökkentheti a bélrendszeri károsodást és megelőzheti a súlyosabb szövődményeket. A gluténérzékenység teszt egy gyors immunokromatográfiás vizsgálat, amely kimutatja az IgA és IgG anti-DGP antitestek érzékelhető jelenlétét a vérben.

Végezze el a tesztet a nap bármely szakaszában, hogy megbizonyosodhasson a gluténérzékenység esetleges jelenlétéről!

Használat:

HOGYAN MŰKÖDIK A GLUTÉNMENTES TESZT?
A Gliadin egy glutén fehérje komponens, amely azokért az immunreakcióért felelős, amelyek a belek gyulladását okozzák a gluténérzékenységben szenvedő betegeknél. A gluténérzékenység diagnózisáról szóló legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a deamidált gliadin-peptidek különösen erős immunreakciókat okozhatnak. A peptidek elleni antitestek jelenléte a vérben a gluténérzékenység nagyon pontos diagnózisát teszik lehetővé. A gluténérzékenység teszt a deamidált gliadin peptidek (anti-DGP) elleni IgA és IgG antitestek jelenlétét mutatja ki. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy ezeknek az antitesteknek a koncentrációja körülbelül 20 U / ml (egység / ml).

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TESZTET?
A teszthez szüksége lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással leveheti az ujjbegyéből. A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel a teszthez szükséges mennyiségű vért össze tudja gyűjteni, se többet, se kevesebbet.

MIKOR HASZNÁLJA EZT A TESZTET?
Felmerült Önben a gyanú, hogy esetleg gluténérzékeny? A gluténérzékenység teszt elvégzése javasolt a fentebb említett tünetek észlelése esetén. A tesztet a nap bármely időpontjában, éhgyomorra vagy jóllakottan, evés után is el lehet végezni pár csepp vérből.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
Az eredmény helyes, ha az utasításokat pontosan követi. Előfordulhat azonban, hogy az eredmény nem megfelelő, például ha a készülék a használat előtt más folyadékkal kerül érintkezésbe, ha a hígító egy része véletlenül kiömlik, ha a hígítóval kevert vér mennyisége nem elegendő, vagy ha az oldat cseppek száma nem elegendő, vagy ha a mintaablakba, kevesebb mint 3, vagy több, mint 4 csepp oldat kerül. A mellékelt műanyag pipetta lehetővé teszi a felhasználók számára a teszt elvégzéséhez szükséges mennyiségű vér összegyűjtését.

ELVÉGEZHETŐ-E A TESZT HA GLUTÉNMENTES DIÉTÁN VAGYOK?
A gluténmentes étrendet alkalmazó gluténérzékeny betegek antitest szintje érzékelhetetlen szintűvé csökkenhet, azaz a teszt hamis eredményt mutathat.

HOGYAN ÉRTELMEZZEM AZ EREDMÉNYT, HA A TESZT ÉS A KONTROLL ABLAKBAN LÉVŐ CSÍKOK SZÍNE KÜLÖNBÖZIK?
A sávok színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezése szempontjából. A csíkoknak folyamatosnak és homogénnek kell lenniük. Ha a csík látszik, a teszt a csík intenzitásától és színétől függetlenül pozitív.

AZ EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HOGY HA 15 PERCCEL KÉSŐBB NÉZEM MEG AZ EREDMÉNYT?
Nem. A vizsgálatot az eljárás befejezése után 10 perccel és legkésőbb 15 perccel annak elvégzésétől kell értékelni.

MIT TEGYEK POZITÍV EREDMÉNY ESETÉN?
A pozitív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje körülbelül 20 U / ml. Ebben az esetben forduljon orvosához, aki eldönti, hogyan kell eljárni.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
A negatív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje a teszt kimutatási határértéke alatt van. Ha a korábbi tünetek továbbra is fennállnak, orvoshoz kell fordulnia, hiszen a tünetek mögött más betegség is lapulhat.

MI LEHET MÉG AZ OKA A ROSSZ VIZSGÁLATI EREDMÉNYNEK?
Bármelyik hiba, a mintavétel minőségétől kezdve a diétán át hibás vizsgálati eredményeket eredményezhet.

MENNYIRE PONTOS A TESZ EREDMÉNYE?
A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések 99% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (95%: 97,0-99,9%) referenciamódszerekkel.

Összetevők:

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

  • használati útmutató
  • 2 db steril tű az önszúráshoz és a vérvételhez
  • 1 db fertőtlenítő tisztító géz
  • 1 db üvegcse, amely a hígítószert tartalmazza a teszthez
  • 1 db műanyag pipetta a vérvételhez
  • 1 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 1 db teszt, 1 db nedvességfelszívó tasak

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!