35 %
kedvezmény
CRP szint gyorsteszt

CRP szint gyorsteszt

Raktáron
Ár: {[ product.list_price | money ]}
Akciós ár: {[ product.discount_price | money ]}
Akciós egységár: {[ product.discount_price / 1 | money ]} / db
 • Cikkszám: crp01
 • Kiszerelés: 1 db
Leírás:

Láz, fejfájás vagy általános gyengeség gyötör?
A CRP-szint gyorsteszt egy önellenőrzésre szolgáló teszt a C-reaktív protein kimutatására a testben lévő gyulladásos folyamatok és bakteriális fertőzés kimutatására.

A teszt nem csak igen-nem választ ad, hanem a gyulladás súlyosságát is méri. A megnövekedett koncentráció akut megbetegedésekre deríthet fényt.

 • egyszerű, gyors használat
 • azonnali eredmény 5 perc alatt, egy csepp vérből
 • otthon, diszkréten, bárki által elvégezhető
 • megbízható, 98 %-os pontosság
 • egészségpénztárban elszámolható termék

Mi az a CRP?
A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak. A CRP nagyon érzékeny és gyorsan megjelenő indikátor, ezáltal hasznos lehet egy esetleges antibiotikum kezelés időben történő megkezdéséhez.

Hogyan működik a CRP szint gyorsteszt? 
Ha a mintában található CRP, az a tesztben található a CRP antitestekkel és CRP antigénekkel is reakcióba lép, mely különböző vonalak megjelenéséhez vezet. Ez teszi lehetővé a CRP koncentráció szemikvantitatív meghatározását a vérmintában. A CRP koncentrációtól függően különböző vonalak jelennek meg a teszten, ami lehetővé teszi a teszt szemi-kvantitatív értékelését.

Mikor érdemes a tesztet elvégezni? 
A CRP gyorstesztet akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni. A teszt bármely napszakban elvégezhető. Ne végezd el a tesztet 6 éven aluli gyermeken!

Kerüld el a szövődményeket! Tudd meg időben, hogy mi okozza panaszaidat!

Használat:

Hogyan kell használni a CRP szint tesztet?

 1. Moss kezet szappannal, és öblítsd le tiszta vízzel!
 2. Tépd fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vedd ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobd ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat!
 3. Tekerd le a pufferoldatot tartalmazó fiola kupakját. Nyomd be a vérvételi lándzsa kis narancssárga biztonsági fülecskéjét a lándzsa belseje felé, amíg egy kattanást nem hallasz, jelezvén, hogy az eszköz aktiválva van.
 4. Távolítsd el a narancssárga biztonsági fülecskét egy csavaró mozdulattal.
 5. Tisztítsd le valamelyik ujjhegyed egy alkoholos vattával. Masszírozd az ujjbegyed lefelé, hogy megteljen vérrel.
 6. Erősen szorítsd a lándzsát, a letisztított ujjbegyedhez. Nyomd meg a kioldó gombot.
 7. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használd fel többször a lándzsát!
 8. Masszírozd a megszúrt ujjbegyed a vér kibuggyanásáig.
 9. Tartsd a pipettát a vércsepphez, s engedd, hogy a vér beszívódjon a pipettába a jelzett vonalig. Ne nyomd közben össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozd újra az ujjbegyed, hogy még egy kis mintát nyerj. Amennyire lehetséges, törekedj a légbuborék elkerüléséhez.
 10. A pipettába gyűjtött vért cseppentsd a pufferoldatot tartalmazó fiolába a pipetta végének összenyomásával. A mozdulatot ismételd meg 2-3 alkalommal, hogy a vérminta maradéktalanul az oldatba kerüljön. Ezután tekerd vissza a kupakot a fiolára és rázd össze alaposan.
 11. Törd le a vérmintát tartalmazó cseppentő fiola kupakjának tetejét, majd cseppents 4 csepp higított vérmintát a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába.
 12. Az eredményt 5 perc után olvasd le. Ne értékeld a tesztet 10 perc eltelte után!

Az eredmény kiértékelése
8 mg/L alatti CRP koncentráció
Csak két csík jelenik meg a kiértékelő ablakban (a T jelzés alatt nincs vonal). Ez az eredmény azt jelenti, hogy sem fertőzésed sem gyulladásos megbetegedésed nincs.

8 és 40 mg/L közötti CRP koncentráció
Három színes vonal jelenik meg a kontrollfelületen, de a T jelzés alatt látható vonal színe kevésbé intenzív, mint a másik két vonalé. Ez az eredmény bakteriális fertőzésre utalhat. Ebben az esetben érdemes felkeresned orvosod.

40 és 100 mg/L közötti CRP koncentráció
Három színes vonal jelenik meg a kontrollfelületen, melyek intenzitása közel azonos. Ez az eredmény azt jelenti, hogy vírusos vagy bakteriális fertőzésed van. Mindenképpen keresd fel orvosod!

100 mg/L fölötti CRP koncentráció
Három színes vonal jelenik meg a kontrollfelületen, de a T és C jelzés alatt levő vonalak színe intenzívebb a középső vonalénál. Rendkívül magas CRP koncentráció esetén, a középső vonal teljesen el is tűnhet. Ez az eredmény azt jelenti, hogy súlyos baktérium-fertőzésed van. Sürgősen keresd fel orvosod!

Figyelem! A CRP mérése nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, csak a diagnózis alátámasztására szolgáló módszer. 

Összetevők:

Mit tartalmaz a CRP szint gyorsteszt? 
A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:
1 db lezárt alumínium tasak, benne:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db műanyag pipetta
 • 1 db páraelszívó párna

A dobozban található még:

 • 1 db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez
 • 1 db 3 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola
 • 1 db használati utasítás
 • 1 db alkoholos törlőkendőt.

FIGYELEM: Az alumínium tasakot csak akkor nyisd fel, ha mindent előkészítettél a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!