35 %
kedvezmény
Szifilisz gyorsteszt

Szifilisz gyorsteszt

Raktáron
Ár: {[ product.list_price | money ]}
Akciós ár: {[ product.discount_price | money ]}
Akciós egységár: {[ product.discount_price / 1 | money ]} / db
 • Cikkszám: szflsz01
 • Kiszerelés: 1 db
Leírás:

Mi a szifilisz?
A szifilisz, más néven vérbaj egy szexuális úton terjedő fertőzés, melyet a Treponema Pallidum nevű kórokozó okoz. 

A szifilisznek több különböző stádiuma van. Az egyes stádiumokban eltérő tünetek jelennek meg. A kezdeti szakaszban jellemzően fekélyek alakulnak ki, majd a későbbiekben bőrkiütések jelennek meg, melyet általában hosszú lappangási időszak követ. A nyirokcsomók megduzzadhatnak, fejfájás, csontfájdalom, láz, gyengeség kísérheti a fertőzést. A kezeletlen szifilisz a végső stádiumban szív- és érrendszeri problémákat és a központi idegrendszer károsodását (neuroszifiliszt) idézhet elő.

A szifilisz tünetei összegezve:

 • fekélyek (nemi szerveken, végbél környékén, szájon)
 • a lágyéki nyirokcsomók megnagyobbodhatnak
 • bőrkiütések a teljes testen (laposak vagy enyhén kiemelkedőek a bőrből)
 • szív- és érrendszeri károsodás (pl. szívbillentyű zavar)
 • idegrendszeri károsodás (agysorvadás, gerincvelő pusztulás, mozgászavar, szellemi leépülés)

Hogyan működik a szifilisz gyorsteszt?
Amennyiben a szervezetben jelen van a TP kórokozó, az immunrendszer erre specifikus antitesteket termel. Ezek az antitestek képesek felismerni a spirális alakú kórokozókat és hozzájuk tapadnak. A szifilisz gyorsteszt specifikusan ezeket az antitesteket képes kimutatni a vérből, így a spirális alakú kórokozó jelenlétét bizonyítja. A szifilisz gyorstesztet a fertőzésre utaló jelek, különösen fekélyek és szifiliszes bőrkiütés esetén érdemes elvégezni. A teszt bármely napszakban elvégezhető.

Hogyan terjed a szifilisz?
A sziflilisz szexuális úton terjed. A levegőben, illetve a fertőzött ember által használt tárgyakkal nem.

Megelőzhető a sziflilisz?
Monogám párkapcsolattal általában megelőzhető. Az óvszer használata is csökkenti a fertőzés elkapásának lehetőségét, de nem nyújt 100%-os védelmet, mivel fertőzött testnedvekkel (pl. nyál, sperma) is átjuthat a partner szervezetébe a kórokozó. Intravénás kábítószert használók esetén a közös tűhasználat is okozhat fertőzést.

Gyógyítható a szifilisz?
A fertőzés megfelelő kezelés mellett és időben történő felismerés esetén gyógyítható. A kezeléshez penicillint használnak.

Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges fertőzésre, a gyógykezelése annál hamarabb megkezdhető, és így elkerülhetőek a súlyosabb tünetek illetve a továbbfertőzés is.

Használat:

Hogyan kell használni a Szifilisz tesztet?

 1. Mossunk kezet szappannal, és öblítsük le tiszta vízzel!
 2. Tépjük fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vegyük ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobjuk ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat!
 3. Nyomjuk be a vérvételi lándzsa kis narancssárga biztonsági fülecskéjét a lándzsa belseje felé, amíg egy kattanást nem hallunk, jelezvén, hogy az eszköz aktiválva van.
 4. Távolítsa el a narancssárga biztonsági fülecskét egy csavaró mozdulattal.
 5. Tisztítsuk le valamelyik ujjhegyünket egy alkoholos vattával. Masszírozza az ujjbegyet lefelé, hogy megteljen vérrel.
 6. Erősen szorítsuk a lándzsát, a képen látható módon, a letisztított ujjbegyhez. Nyomjuk meg a kioldó gombot.
 7. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használjuk fel többször a lándzsát!
 8. Masszírozzuk a megszúrt ujjbegyet a vér kibuggyanásáig.
 9. Tartsuk a pipettát a vércsepphez, és engedjük, hogy a vér beszívódjon a pipettába a jelzett vonalig. Ne nyomjuk közben össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozzuk újra az ujjbegyet, hogy még egy kis mintát nyerjünk. Amennyire lehetséges, törekedjünk a légbuborék elkerüléséhez.
 10. Cseppentsük a vérmintát a pipetta összenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába.
 11. Várjunk, amíg a vér felszívódik a mintaablakból, majd cseppentsünk 4-5 cseppet a pufferoldatot tartalmazó fiolából ugyanoda. Hagyjuk a tesztkazettát vízszintesen és ne mozgassuk azt.
 12. Az eredményt 10 és 15 perc között olvassuk le. Ne értékeljük a tesztet 10 percen belül és 15 perc eltelte után!

Eredmény kiértékelése
A megjelenő csíkok színintenzitása nem befolyásolja az eredményt!

Sziflilisz teszt negatív eredmény
Csak egy csík jelenik meg a kontrollfelületen, a C jelzés alatt. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált vérminta nem tartalmaz anti TP antitesteket.

Sziflilisz teszt pozitív eredmény
Két csík jelenik meg a kontrollfelületen: a T és a C jelzések alatt (nem számít, ha az egyik halványabb, mint a másik). Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált vérminta tartalmaz anti TP antitesteket. Pozitív eredmény esetén keressük fel orvosunkat!

Szifilisz teszt érvénytelen eredmény
Érvénytelen eredménynek számít, ha egyetlen csík sem jelenik meg a kontrollfelületen, illetve, ha csak a T jelzés alatt látható elszíneződött csík. Mindkét esetben értékelhetetlen a teszt, javasolt egy új gyorsteszttel Sziflilisz teszt érvénytelen eredménymegismételni a vizsgálatot.

Ha felmerül a gyanú a fertőzésre teszteld magad minél hamarabb! A Szifilisz gyorsteszttel kényelmesen, gyorsan, diszkréten tesztelhetsz.

Összetevők:

Mit tartalmaz a Szifilisz gyorsteszt?
A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:
1 db lezárt alumínium tasak, benne:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db műanyag pipetta
 • 1 db páraelszívó párna

A dobozban található még:

 • 1 db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez
 • 1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola
 • 1 db használati utasítás
 • 1 db alkoholos törlőkendőt.

FIGYELEM: Az alumínium tasakot csak akkor nyissuk fel, ha mindent előkészítettünk a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!