Barion Pixel

A D-vitaminról átfogóan

Típusai:

   A D-vitamin egy gyűjtő név, mely a D2 és a D3 vitaminokat foglalja magában. Ezek zsírban oldódnak, legfontosabb feladatuk pedig a kalciumháztartás valamint a csontok ásványi anyag tartalmának szabályozása.

D2-vitamin:

   UV-B sugárzás hatására keletkezik. Táplálkozással ha be szeretnénk vinni, fogyasszunk halmájolajat, valamint élesztőt, de ezt a vitamint tartalmazza néhány gombafaj is.

D3-vitamin:
   Az emberi bőrt érő sugárzás következtében képződik a 7-dehidro-koleszterin  nevű elővitaminból.

   Ahhoz, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű D-vitamint termeljen, elég csupán 15-30 perc napon való tartózkodás. A napsütéses hónapok idején ezt egyszerű kivitelezni, viszont télen könnyedén kialakulhat D-vitamin hiány. Ekkor a szintetikus vitaminpótlás a megoldás. Fontos leszögezni, hogy ezt a vitaminpótlási formát egyénre szabottan kell alkalmazni, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a rendszeresen szedett gyógyszerek, életkor, súly, nem, egészségi állapot, stb. Ha bizonytalanok vagyunk az általunk szedni kívánt mennyiségről, előtte mindenképp konzultáljunk háziorvosunkkal.

Hatásai:

  • Megfelelő csontképződés
  • Gyermekek esetében a fogak és a csontokat egészséges fejlődése

   Amennyiben nem kerül megfelelő mennyiségű D-vitamin a szervezetünkbe, a kalcium nem tud be épülni a csontokba, így a következő negatív tüneteket tapasztalhatjuk:

  • Csontritkulás
  • Fogak romlása
  • Gyermekek esetében angolkór

   A D-vitamin hiánya abban az esetben alakul ki, ha túl kevés napsütés éri a testet, egyoldalúan vagy épp hiányosan táplálkozunk. Esetenként a vese fokozott működése valamint pajzsmirigy-túl működés esetén.

A D-vitaminról átfogóan

   Hazánkban az ajánlott D-vitamin bevitelt nemzetközi egységben mérjük. Ezt azt jelenti, hogy

NE=Nemzetközi Egység, 1 NE = 0.025 μg D3-vitamin

   Felnőttek valamint várandós nők számára az előírt átlag mennyiség 1500-2000 NE. Fejlődésben lévő serdülő fiatalok számára 800-1000 NE. Gyermekek esetén 600-1000NE, valamint csecsemők számára 400-1000NE.

Termékeink közül ezeket ajánljuk:

  • D3-vitamin Forte 4000NE + Szerves Cink kapszula
  • Dr. Herz Kalcium+Magnézium+Cink+D3 (90db)

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!