Barion Pixel

Alvászavarok nyomában

Alvászavar okai:

Bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is észlelhető alvászavar, ilyenek például a béta-blokkolók (pl.: vérnyomáscsökkentők), teofillintartalmú szerek (pl.: hörgőtágítók), de a túlzott koffeinfogyasztás is okozhat ilyen problémát. Az alvászavar terápiában korábban használt régi klasszikus altatókat mára már szerencsére teljesen kiszorították a korszerűbb alvást elősegítő készítmények. 

Hogyan ismerd fel?

A rossz minőségű alvás gyorsan megmutatkozik a hormonok működésében, az elégtelen sportteljesítményben és a gyengébb agyműködésben is. Az alvás vagy az elalvás problémákat az étrend-kiegészítők is megoldhatják, amelyek az ellazulást, a stressz és feszültség csökkenését segítik elő. A minőségi alvás az egészség szempontjából ugyanúgy fontos, mint a rendszeres testmozgás és a változatos étkezés.

Idegrendszerünk egy rendkívül összetett és bonyolult “szerkezet”, ami komoly szerepet játszik szervezetünk valamennyi funkciójának optimális működésében. A különféle idegrendszeri problémákat a rossz vérkeringés vagy valamilyen trauma mellett sok esetben elsősorban vitaminhiány okozza. Ezt olyan készítményekkel érdemes pótolni, melyek vitaminokat, illetve gyógynövények értékes kivonatát tartalmazzák, hatóanyagai hozzájárulhatnak a normál idegállapot, illetve a lelki egyensúly fenntartásához.

Mi nyújthat enyhülést?

A B-komplex vitaminokat már régóta stressz-oldó tápanyagoknak nevezik a szakemberek, melyek fontos szerepet játszanak az idegek és az agy egészségének fenntartásában. A magnézium és a B6-vitamin hozzájárulnak a normál pszichológiai funkciók fenntartásához és a fáradtság csökkentéséhez, továbbá részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban is.

Kapcsolódó termékeink:

Dr. Theiss lándzsás útifű Jó éjszakát 100ml

Alvászavarra Lándzsás útifű

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!