Barion Pixel

Előzd meg a striák kialakulását!

Először is tisztázzuk, hogy mik is azok a striák és mégis hogyan keletkezhetnek ezek a bőrünkön. A striák olyan bőrön jelentkező hegek, melyek a bőr kollagén rostjainak szakadása miatt alakulnak ki. Megjelenését alapvetően hormonális változások okozzák. A dermális rostok termelését a kortizol hormon befolyásolja, amelynek felhalmozódása elnyomja a kollagén és az elasztin termelését. Ilyen kortizol túltermelés terhesség alatt, kamaszkorban és más hormonális változások során figyelhető meg, ekkor a bőr rostok állóhálózata gyengül és emiatt csökken a szilárdsága a bőrnek, ily módon a bőr gyengévé válik és hajlamos lesz a vízveszteségre, kiszáradásra.

A striák elsősorban a hason, fenéken, csípőn, mellkason és a combok területén alakulnak ki. Főleg várandós hölgyeket érintik, de gyakran előfordul testépítőknél is, hirtelen jelentkező súlycsökkenésnél, valamint a pubertáson átmenő fiataloknál is. Kezdetben lilás-pirosas, idővel pedig gyöngyházas, fehér színűvé fakulnak. A többi heghez hasonlóan a striák is elhalványulnak, de soha nem tűnnek el teljesen. Viszont számos mód létezik arra, hogy hogyan tehetjük őket észrevehetetlenné és esztétikusabbá.
Striák megelőzése, bőrvédelem

Vedd fel a harcot a striákkal!

Hidratálás
A hidratáltság kulcsfontosságú egészségünk és a bőrünk szempontjából is. Az elegendő mennyiségű víz fogyasztása hidratálja a bőrt, megőrzi annak rugalmasságát és megakadályozza a bőrön keletkezett mélyedések kialakulását. Fontos, hogy mindig figyelj a tested jelzéseire - a száraz, repedezett ajkak, a száraz torok a kiszáradás jele, továbbá a fejfájás, fáradtság, koncentrációs zavarok is szintén azt jelzik, hogy nem kerül elegendő mennyiségű víz a szervezetbe. 

Tápanyagban gazdag ételek
A szervezetnek meghatározott építőelemekre van szüksége a minőségi kollagén előállításához. Ezért ha az étkezéseid kevés értékes tápanyagot tartalmaznak a szervezeted és a bőröd látja kárát, melynek következtében a bőr egyenetlenségének kockázata megfog nőni. Az egyik legjobb módja, hogy biztos legyél abban, hogy változtos tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal táplálod magad az, ha szezonális, minimálisan feldolgozott ételeket fogyasztasz. Fogyassz minél több nyers élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt - a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a megfelelő minőségű kollagén képződéshez, és így megakadályozzák a striák megjelenését. 

Masszázs
A masszázs talán az egyik olyan dolog, amelyről elmondhatjuk, hogy amilyen kellemes, olyan hasznosnak is bizonyul. Egyaránt feltölti a testet és a lelket. Ami pedig a kellemetlen striákat illeti, a masszázs biztos eszköz a megjelenésük elkerülésére vagy a már megjelent striák kezelésére. 

Próbáld ki a BABÉ STRIA ELLENI, esszenciális zsírsavakat tartalmazó hidratáló és regeneráló hatású masszázs krémjét, amely használatával megelőzhetőek és kezelhetőek a striák. Egyedülálló, a kötőszövet erősítésére és védelmére kifejlesztett termék, mely serkenti a kollagén termelését a bőrben. Ajánlott terhesség alatt és után, elhízás és diétázás esetén is. Könnyű textúrájának köszönhetően könnyen felszívódik és tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Alkalmazása igazán felemelő érzést fog nyújtani!

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!