Barion Pixel

Fényvédelem és annak fontossága - Így védd a bőröd nyáron

   A megfelelő fényvédelem nélküli napozás hatására a túlzott mennyiségű káros UV sugárzásnak kitett bőrön pigment foltok jelenhetnek meg, valamint ráncossá is válhat. Ezek a hatások többnyire visszafordíthatatlanok. Az ilyesfajta túlzott károsodásnak kitett bőrfelületen kialakuló bőrrák gyakoriságának kockázata a bőrtípusunknak megfelelő fényvédelemmel minimálisra csökkenthető vagy akár teljesen meg így előzhető a szakemberek szerint. Erre a gyermekeknél már egészen pici korban gondolni kell, hiszen az ő bőrük érzékenyebb, így fokozott védelemre van szüksége.

UVA, B és C:

A napfény százalékos arányban:

50% látható fény

45% infravörös sugárzás

5% UVA, UVB és UVC sugarak

A fennmaradó káros sugárzást a Föld ózonrétege megszűri.

UVA sugarak:

   Ezek hatolnak legmélyebbre a bőrében, ezáltal károsítva a kötőszövetet, gyorsítva a bőr öregedését. Hosszú távú károsító hatásai bizonyítottak.

UVB sugarak:

   Ezek a sugarak felelősek a bőr barnulásáért valamint leégéséért. Ezen sugarak hatására termel a szervezetünk D-vitamint.

A fényvédelem fontossága

Mi az az SPF?

   Az SPF a Sun Protection Factor, azaz fényvédő faktor rövidítése. Ez a számmal jelölt faktor azt mutatja, hogy mennyi ideig lehetünk a használatával napon anélkül, hogy bőrünk megégne. Ez a szám kizárólag az UVB sugárzással szembeni védelmet hivatott jelenteni, az UVA sugárzásra nem értendő.

   Az SPF 20-as védőfaktorral rendelkező napvédő termékek az UV sugárzás 95%-át szűrik meg.

   Az SPF 30-as jelzésű termékek az UV sugárzás 97% -át, az SPF 50-es faktorúak pedig a káros UV sugarak 98%-át képesek megszűrni.

Ügyeljünk a fényvédelemre az év minden szakában!

   Vannak olyan testrészeink, melyek a napsugárzásnak az év minden napján ki vannak téve, ezért védelmükre érdemes fokozottan gondoskodni. A korai öregedés elkerülése érdekében érdemes a napi arcápolási rutinunkat kiegészíteni egy bőrtípusunknak legmegfelelőbb fényvédő arckrémmel.

Termékpalettánkból ajánljuk:

  • JutaVit Apotheke Solar naptej 50 200ml
  • Uriage Bariésun SPF30 olajspray 200ml
  • Uriage Bariésun spray önbarnító 100ml
  • Babé fényvédő krém arcra SPF50+ 50ml

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!