Barion Pixel

FFP2-es maszk - miért javasolt?

   Az FFP egy rövidítés, angolul Filtering Facepiece Particulare. Ez olyan szájmaszkoknak a megnevezése, melyek különböző mértékű szűrő képességgel rendelkeznek. Az FFP 1-2-3 számjelzések pedig a maszkok szűrőképességének mértékét jelölik.

   Az FFP1-es maszk átlagosan 80%-os, az FFP2-es maszk átlag 95%-os, az FFP3-as maszk pedig átlagosan 99%-os védelmet biztosít szűrőképességének köszönhetően.    

Feladata:

   Ennek a típusú maszknak az elsődleges feladata a légzéskor beáramló levegő megszűrése. Esetében a levegő egy szűrőn keresztül jut be, amely a szennyező anyagokat visszatartja, annak megszűrésével eltávolítja és megköti a levegőből a káros gáz és gőz halmazállapotú szennyeződéseket.

   Annak érdekében, hogy valódi védelmet nyújtson egy ilyen maszk, a beáramló károsanyagszintet a minimálisra kell a benne lévő szűrőnek csökkenteni.

FFP2 maszk jellemzői

Hátrányok? Bizony lehetnek.

   Ezek a maszkok egyszer használatosak, így napi 5-6 óra a maximum biztonsággal történő viselési idejük, utána sajnos a szemetesben végzik. 100 százalékos védelmet egyik típusú maszk sem képes garantálni, hiszen a beáramló levegő teljes mértékben történő megszűrése csak teljesen zárt rendszer esetében lehetséges.

   Maszkok viselése kor elkerülhetetlen, hogy a maszk alatt, fölött, mellett is beszívjunk levegőt. Ez úgy valósul meg, hogy belégzéskor az arc és az azt védő maszk zárókerete mentén is áramlik be környezeti levegő. Ezt alászívásnak nevezzük.

Kiknek javasolt?

   Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt akár mindennapi használatra is, valamint Covid-19 gyanú esetén.

Kapcsolódó termékeink:

  • FFP2-es maszk
  • FFP2-es maszk, fekete
  • Gyermek FFP2-es szájmaszk

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!