Barion Pixel

Fogyás másképp - Megfelelő pajzsmirigy működés

Mi is az a pajzsmirigy?

A pajzsmirigy a pajzsporc előtt, annak két oldalán, a nyakon található. Mérete a nők esetében általában 18 cm3, férfiakban 25 cm3 térfogatú. Anatómiailag fontos, hogy a mirigyállományában szigetszerűen helyezkedik el a négy darab mellékpajzsmirigy. A pajzsmirigy működését az agyalapi mirigy szabályozza, melyet az agy szabályoz.

 

Milyen rendellenességei lehetnek?

A pajzsmirigy-túlműködés állapotában a mirigy túlzott mennyiségben választ el hormont, legtöbbször ez a pajzsmirigy változó mértékű megnagyobbodásával jár. A túlműködést olyan általános tünetek jelezhetik, amelyek gyakran – különösen enyhébb esetekben – nem igazán jellegzetesek, külön-külön nem utalnak egyértelműen a betegségre: szapora szívverés, megtartott vagy fokozott étvágy melletti fogyás, izzadékonyság, fáradékonyság, ingerlékenység, remegés, hasmenésre való hajlam, fokozott hajhullás, szabálytalan menstruáció. 

Pajzsmirigy slim

A pajzsmirigy-alulműködés legjellemzőbb tünetei a lelassult anyagcsere, fáradékonyság, aluszékonyság, a koncentrálóképesség romlása, hidegintolerancia, hízékonyság, székrekedés, lassú pulzus, száraz bőr és töredező köröm. Ez az állapot is járhat szabálytalan menstruációval, a teherbeesés nehezítettségével. Az alulműködés hátterében állhat a pajzsmirigy gyulladásos (többnyire autoimmun eredetű) megbetegedése, jódhiány, vagy kialakulhat pajzsmirigyműtétet, radiojód-kezelést követően is.

A pajzsmirigy alulműködésének esetében sajnos a tudatos táplálkozás és a rendszeres testmozgás sem vezet eredményre. Ha a pajzsmirigy helyreáll, az anyagcsere is optimalizálódik, amely a túlsúly csökkentésének alapja. Ezáltal a test elkezd kalóriát égetni, lebontja, valamint energiaforrásként hasznosítja a fölösleges zsírokat. 

 

 

 

Kapcsolódó termékeink: 

Yespharma Pajzsmirigy+Slim Gold kapszula (60 db)

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!