Barion Pixel

Fokhagyma - nagyanyáink ajánlásával

   Már az ókorban is előszeretettel használták, erről írásos emlékek is fennmaradtak. Ezt követően rövid időn belül az égész világon elterjedté vált az alkalmazása, illetve nélkülözhetetlen fűszerré vált minden háziasszony konyhájában. A tradicionális népi gyógyszerként használták valamint laboratóriumi körülmények közt is számtalanszor vizsgálták már.

Legfontosabb hatóanyaga, az allicin:

   Ez a hatóanyag felel legnagyobb mértékben az előnyös élettani hatások kifejtéséért. Ennek maximális koncentrációban történő kinyerése úgy lehetséges, ha a fokhagyma gerezdet összetörjük, majd állni hagyjuk kb. 1-2 percig, majd ezután tesszük bele az ételbe. Az allicin az összezúzást követően az allináz enzim nevű anyag és pár más kénvegyületet keveredésekor keletkezik. Ez felel a fokhagyma jellegzetes erős szagáért.

Hatása szervezetünkre:

   Ereink fala életünk második felére általában rugalmatlanná, keménnyé válik. Erre megoldásként szolgálhat a rendszeres fokhagyma fogyasztás. Védelmet nyújt az érelmeszesedés ellen, javítja azok minőségét valamint javítja a vérkeringést és segíti a szív munkáját. Rendszeres alkalmazása csökkenti a vérnyomást és optimalizálja a koleszterinszintet.

   Rendkívül fontos természetes antibiotikum, ezen felül erőteljes antivirális hatással is rendelkezik. Anélkül segít a hörghurut, influenza, tüdőgyulladás, megfázás és egyéb fertőzések esetén, hogy rombolni a bélflóra egészségét.

   Daganatos megbetegedések esetén természetes kiegészítő kezelésként alkalmazható a fokhagyma nagyobb mennyiségű rendszeres fogyasztása, hiszen kéntartalmú vegyületei a rákos sejtek szaporodását gátolják. Prevenciós céllal is bátran alkalmazható.

Fokhagyma a szív- és érrendszer vitaminja

Milyen formában fogyasszuk?

Számos formában fogyaszthatjuk akár frissen akár utókezelve.

  • Friss fokhagyma: nyersen összezúzva, szétrágva. Ebben a formában legmagasabb a benne lévő allicin koncentrációja.
  • Tabletta vagy por formában: ezek között változó mennyiségben található allicin. Azok a tabletták tartalmazzák a legtöbbet, melyeknek bevonata a bélben oldódik.
  • Gőz által desztillált olaj: kapszula formában átlagos mennyiségben tartalmaz allicinszármazékot
  • Fokhagyma zúzással kinyert olaja: kapszulák formában szintén átlagos mennyiségben rendelkezik allicin tartalommal.
  • Érlelt fokhagymakivonat: kapszula vagy tabletta formájában minimális mennyiségben tartalmaz allicinszármazékot.

Lehetnek-e mellékhatásai?

   Amennyiben hajlamosak vagyunk rá, allergiás reakciót, bőrgyulladást is kiválthat. Leggyakoribb mellékhatása azonban a kellemetlen lehelet és megváltozott testszag. Tapasztalható esetleges gyomorégés, puffadás és egyéb emésztőrendszeri panaszok. Ezek elkerülése érdekében fogyasztását kezdjük kisebb mennyiségben vagy konzultáljunk háziorvosunkkal.

Termékpalettánkból ajánljuk:

  • Dr. Herz Fokhagyma, galagonya, olajfalevél kapszula (60 db)
  • Biomed Allimed kapszula (60 db)
  • Biomed Fokhagyma Forte kapszula (30 db)

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!