Barion Pixel

Kineziológiai tapasz - Mire jó? Miért jó?

Számos különböző sebesülés esetén használhatók a kineziológiai tapaszok:

  • Ínszalag sérülések (fájdalom, túlterhelés, gyulladások, ínszalagszakadás)
  • Izomsérülések (gyulladások, túlterhelés, fájdalom, húzódások, stb.)
  • Ízületi sérülések (fájdalom, túlterhelés, gyulladások, duzzanatok, instabilitás)
  • Ödémák
  • Migrén

  

Alkalmazása:  

Leginkább sportsérülések esetén használják, viszont csupán az izmok, és ínszalagok, valamint az ízületek pihentetése és tehermentesítése érdekében is felhelyezik. Általában az olyan ízületeknél, mint a térd és a könyök sérülése, valamint porckopás, továbbá hátfájás esetén szintén gyakran egészítik ki a hagyományos kezelést ezekkel a gyógyító hatású tapaszokkal.

Tanácsolt, hogy egy orvos helyezze fel. Ehhez a legjobb, ha a bőrön nincsen felületi sérülés, valamint tiszta és száraz. Ezután a tapaszt megfelelő hosszúságúra kell vágni, sarkait lekerekíteni, majd felmelegíteni, hogy megfelelően tapadjon a bőrhöz. Felhelyezésekor fontos arra is ügyelni, hogy ne gyűrődjön meg, illetve ne legyen túlságosan kinyújtva, sem lazára hagyva.

Módszertől függően különböző formákra vágják a tapaszokat. A stabilitás fokozása érdekében a tapaszok egymásra való elhelyezése merőleges irányban megtámasztja az izomzatot hossz- és keresztirányban is. Napjainkban különböző színekben kaphatók, melyek eltérő hatást gyakorolnak a szervezetünkre. A kék színűek általában hűtő hatásúak, enyhítik a fájdalmat, a piros színűek pedig az anyagcserét serkentik. Ajánlott olyan színt választani, amely számunkra a legintenzívebb a pozitív hatást gyakorolja.

 Kinezio tape

  

Fontos figyelembe venni:  

A kineziológiai tapaszok csak akkor fejtik ki jótékony hatásukat, ha helyesen vannak felhelyezve. Helytelen rögzítés esetén akár a végtag mozgathatóságát is korlátozhatják. Amennyiben túl szorosan helyezik fel, keringési zavarok léphetnek fel.

Amennyiben kellemetlen tapasztalataink vannak, mindenképpen keressünk fel egy orvost!

   

Kapcsolódó termékeink: 

Kineziológiai tapasz

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!