Barion Pixel

Melyik orrspray-t válasszam?

Orrspray típusok:

   Orrdugulásunk leghamarabbi orvoslása érdekében fontos tudnunk, hogy számunkra melyik készítmény alkalmazása szükséges. Választásunkat főként a probléma súlyossága befolyásolja.

   A legkíméletlenebbek azok az orrsprayk, melyek feladata a nyák fellazítása, az orrüreg enyhe tisztítása illetve a beszáradt  nyák feloldása és eltávolítása. Ezek általában ásványi sókban gazdag készítmények melyek nagy mennyiségben tengervizet tartalmaznak.

   Érdemes odafigyelnünk az orrváladék típusára, hiszen ez egyértelműen árulkodik problémánk súlyosságáról. Amennyiben vizes és híg orrváladékról beszélünk, melyet időnként tüsszögés is kísér, érdemes egy olyan orrspray-t választanunk, mely ezeket a tüneteket átfogóan enyhíti.

   Amennyiben orrváladékunk már kifújás hatására is nehezebben távozik, sűrű állagú illetve sárgás színű, érdemes váladékoldó hatású orrspray-t választanunk. Ezeket a termékeket csak pár napig érdemes használni, mert hatóanyagösszetételük hozzászokást eredményezhet.

   A gyulladt nyálkahártya a súlyosabb nátha velejárója. Ennek kezelésére, kellemetlen tüneteinek enyhítésére A legalkalmasabb egy olyan orrspray, mely gyulladáscsökkentő összetevőket is tartalmaz. Ezeket a készítményeket szintén csak néhány napig érdemes alkalmazni, hiszen rezisztenssé válhatunk rájuk.

   Vannak olyan termékek is, melyek a váladékoldó, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásuk mellett kámforral, eukaliptusszal és mentollal enyhíti a megfázás és a marad orrdugulás kellemetlen tüneteinek összességét.

Orrspray típusok és jellemzőik

Általános használatuk:

   Az orrsprayk alkalmazásának legfontosabb tényezője, hogy az orrba juttatást követően az orrnyálkahártya felszínén ki tudja fejteni jótékony hatását. Ennek érdekében használat előtt mindenképpen a lehető legnagyobb mértékben tisztítsuk ki orrunkat, távolítsuk el az esetlegesen felhalmozódott váladékot. Gyermekek esetén javasolt az orrszívó alkalmazása.

   Minden termék adagolási mennyisége más, az átlagos mennyiség napi 3-4 fújás orrüregenként.

Kapcsolódó termékünk:

  • Aqua Maris Orrspray (30 ml)
  • Nosko Orrszi Porszi műanyag orrtisztító

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!