Barion Pixel

Milyen szájvizet használjunk?

Milyen típusú szájvizek vannak?

   Alapvetően két típust különböztetünk meg.

   Az első kategóriába azok az általános termékek sorolhatók, melyek drogériákban és szupermarketekben is kaphatók. Ezek mindegyike viszonylag kis koncentrációban tartalmazzák azokat az anyagokat amelyek a száj megfelelő higiéniáját tartják fenn. Ezek teljes mértékben általános termékek, mindennapos használatra javasoltak. Különféle funkcióra vannak kifejlesztve, vannak például amelyek a fogkőképződéstől, a fogszuvasodástól, más termékek pedig az ínygyulladástól védenek. Olyan termékek is fellelhetők, melyek a fogzománc védelmére vagy épp fogfehérítésre alkalmasak. Ezek az általános szájvizek gyakorta alkoholt, színezékeket, különféle aromákat és fluoridot is tartalmazhatnak.

   A második kategória a terápiás szájöblítőket takarja. Ezek általános társaiknál jóval nagyobb koncentrációban tartalmaznak jótékony hatóanyagokat. Ezeket minden esetben fogorvos írja fel, tehát csak receptre kaphatók. Felírhatják makacs ínygyulladás esetén vagy a szájsebészeti műtétek utáni regeneráció elősegítésére.

Ezek a leggyakoribb hatóanyagok:

  • Hialuronsav: gyulladáscsökkentő, afták ellen nagyon jó
  • Klórhexidin: makacs gyulladások esetén alkalmazzák, antibakteriális hatása van
  • Fluoridok
  • Cetilpiridinium-klorid: gátolja a plakkok képződését

Milyen típusú szájvizet a megfelelő számunkra?

   Több szempontot is figyelembe kell venni a megfelelő szájvíz kiválasztása esetén. Ilyen a szájüreg és a fogak állapota, a fogak érzékenységének mértéke.

Használatuk:

   Teljes mértékben egyszerű a szájvizek használata. Mindenképp a terméken feltüntetett használati útmutató alapján járjunk el. Fogmosás után 15-20 ml szájvizet kell egy pohárba tölteni, majd öblögessünk vele alaposan 30-60 másodpercen keresztül.

Milyen gyakran használjuk?

   A túl gyakori használat problémát okozhat több szempontból is.

  • Azok a szájvizek amelyek nagy koncentrációban tartalmaznak alkoholt, könnyedén kiszáríthatják a szájüreget.
  • Az erős koncentrációjú szájvizek károsíthatják az ízlelőbimbókat.
  • Használata nem váltja ki a fogmosást!
  • A szájvizek minden baktériumot elpusztítanak. Azokat is, melyek jótékony hatásúak. Ezek védelme érdekében ne lépjünk túl a napi ajánlott használati mennyiséget.

Kapcsolódó termékeink:

  • Corsodyl alkoholmentes szájöblögető oldat 300ml

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!