Barion Pixel

Multivitamin - mindenre jó?

   A multivitaminok népszerűsége az elmúlt évtizedben rohamosan nőtt, így lett a legkedveltebb és leggyakrabban használt étrend-kiegészítők.

   A multivitaminok olyan étrend-kiegészítők, melyek többféle különböző vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak több más összetevő el együtt. Összetételük gyártóként változhat.

Mit tartalmaz egy multivitamin?

   Testünk optimális működése számára körülbelül 15 ásványi anyagra és 13 vitaminra van szükségünk. Ezek egy részének a hormonok és enzimek termelésében van jelentős szerepe, mások a szervek és az idegrendszer megfelelő működéséért felelnek. a multivitaminok mindezeket a szükséges anyagokat tartalmazzák, csak változó mennyiségben. Ezeken felül más összetevők is jelen lehetnek a készítményekben, például zsírsavakat, aminosavakat és gyógynövényeket.

Szívbetegségre való hatása:

   Erre a világszerte vezető halálokra sokan úgy vélik, hogy a multivitaminok hatékony megelőzést biztosítanak. Tudományosan ezt nem kell tényként kezelni. A vizsgálatok és felmérések eredményei változóak.

Multivitaminok rákmegelőző hatása:

   A tanulmányok és vizsgálatok ebben a témában is vegyesek.

Egyéb egészségügyi előnyei is lehetnek?

   Számos tanulmány a multivitaminok jótékony hatását vizsgálja a szem és az agyműködés javításának fókuszában. Továbbá olyan megfigyeléseket is pozitív eredménnyel igazoltak, hogy a multivitaminok alkalmazása az idősek javításában is jelentős szerepet játszanak.

Érdemes-e multivitamint szedni?

   Minden életkorban fontos a vitaminpótlás. A multivitaminok alkalmazása kortól és nemtől függetlenül is ajánlott. Azok számára akik vegán vagy vegetáriánus étrendet követnek, kifejezetten előnyösek ezek a készítmények, hiszen az állati eredetű élelmiszerekben megtalálható értékes B12-vitamin, kalcium, cink, vas és Omega3 zsírsavakat is tartalmaznak.

Multivitamin gyerekeknek, felnőtteknek

Kapcsolódó termékünk:

  • Air Multivitamin Komplex - Tüdő támogató vitamin
  • Dr. Herz Multivitamin Gyerekeknek +D3 rágótabletta
  • Dr. Herz Vegan Multivitamin Komplex (60db)
  • Supradyn Kids multivitamin gumicukor

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!