Barion Pixel

Omega-3 - az egészségmegőrzés nélkülözhetetlen vitaminja

Számtalan kutatás bizonyította már az Omega-3 zsírsavak egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságait. Rendkívül fontos a rendszeres fogyasztása a gyermekeknek, felnőtteknek is, ugyanis elengedhetetlen a szív, az érrendszer és az agy megfelelő működéséhez. Napjainkban azonban sajnos az a tévhit terjeng, hogy a zsírok rosszak és minél inkább le kell csökkenteni a bevitt mennyiséget belőle, mert elhízást okoznak. Erre rá kell, hogy cáfoljunk, ugyanis ez nem teljesen igaz így. Nem mindegy, hogy milyen zsírt és milyen arányban fogyasztunk. 

Nézzük meg, hogy az Omega-3 zsírsavak hogyan érvényesülnek és milyen hatással vannak a szervezetünkre.

  

Mi is az az Omega-3 és miért fontos?

Az Omega zsírok szerkezetében egy vagy két kettős kötés található, mely elhelyezkedése adja a nevüket. Mind az Omega-3 és az Omega-6 is esszenciális zsírsavak csoportjába tartoznak.

A jelenlegi táplálkozásunkban rendszerint Omega-6-ot fogyasztunk nagy mennyiségben és ez a zsírsav a sok krónikus betegség kialakulásának fő okozója. 

Azonban az Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak, melyek rendszeres fogyasztásával csökkenthetőek a gyulladások a szervezetben, így számos betegség kockázatát képesek javítani, mint például érrendszeri megbetegedés, Alzheimer-kór, egyes rákos megbetegedések, cukorbetegség, magas vérnyomás és bőrbetegségeket is.
Halolaj, Omega 3 kapszula

Mi is az az Omega-3 és miért fontos?

Az Omega zsírok szerkezetében egy vagy két kettős kötés található, mely elhelyezkedése adja a nevüket. Mind az Omega-3 és az Omega-6 is esszenciális zsírsavak csoportjába tartoznak. A jelenlegi táplálkozásunkban rendszerint Omega-6-ot fogyasztunk nagy mennyiségben és ez a zsírsav a sok krónikus betegség kialakulásának fő okozója. 

Azonban az Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak, melyek rendszeres fogyasztásával csökkenthetőek a gyulladások a szervezetben, így számos betegség kockázatát képesek javítani, mint például érrendszeri megbetegedés, Alzheimer-kór, egyes rákos megbetegedések, cukorbetegség, magas vérnyomás és bőrbetegségeket is. 

Mégis milyen hatással van a szervezetünkre az Omega-3? 

  • Javítja a depressziós és a szorongásos tüneteket.
  • Csökkenti a májzsírt és a gyulladást..
  • Javítja az inzulinrezisztencia, a gyulladások és a szívbetegségek kockázati tényezőit.
  • Csökkenti a magas vérzsírszintet, az elhízást.
  • Csontok és az ízületek egészségét is fokozza.
  • Segíti az edzés utáni regenerálódást.

Hogyan juthat a szervezet hozzá az Omega-3 zsírsavakhoz?

A legfontosabb Omega-3 zsírsavak, az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav), melyek már az ősidők óta az emberi táplálkozás kulcsfontosságú részét képezték. Ezek a zsírsavak is az esszenciális zsírsavak csoportjába tartozik, tehát gondolkodni kell a rendszeres beviteléről. A mai élelmiszerek sajnálatos módon nem fedezik a megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsavakat, hacsak nem fogyasztunk minden nap friss tengeri halakat és füvet legelő állatok húsát. Igaz az, hogy növényi forrásokban is találhatunk Omega-3 zsírsavakat ALA (alfa-linolénsav) formájában, azonban ezeket még a szervezetnek át kell alakítania EPA és DHA-vá, ami sajnos nem a legjobb művelet, ezért is fontos tehát állati forrásokból vagy étrend-kiegészítőkből hozzájutni a megfelelő minőségű Omega-3 zsírsavakhoz. 

Viszont nagyon fontos, hogy ne csak azt nézzük, hogy egy étrend-kiegészítőben mennyi Omega-3 mennyiség van, hanem az EPA, DHA arányára is fokozottan figyeljünk. A Béres Szemerő Omega-3 KOMPLEX lágyzselatin kapszula 250 mg mennyiségben tartalmaz DHA zsírsavakat, ezen kívül A-, B2- és E-vitamint is tartalmaz, amelyek rendkívül jó antioxidánsok és hozzájárulnak a sejtek védelméhez.

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!