Barion Pixel

Aloe Vera

Eredete:

Az orvosi aloé pozsgás, tehát olyan növények közé soroljuk, melyek jól tolerálják a szárazságot megvastagodott, húsos törzsüknek és leveleiknek köszönhetően. Ide tartoznak például a kaktuszok és a sivatagban megtalálható növények jelentős része is. 

Lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága akár 120 cm is lehet. Évelő növény, így levelei letörhetők, az eltávolított részek helyett pedig új nő.

Története:

Egészen az ókorig visszavezethető, jótékony hatását már ekkor ismerték és hasznosították. Az ókori görög, kínai, indiai és római orvoslás egyik alapja volt. Páratlan tulajdonságait felismerve számos megnevezéssel illették: mennyei vessző, csodanövény, az élet növénye. Kivonatait azóta is széleskörűen alkalmazzák a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban. 

Alkalmazási terrületei:

Kizárólag leveleit használják fel, minden részét másra. A növény leveleinek belső részében található, sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe verát leginkább azonosítani szokták, kiválóan alkalmazható bőrsérülések kezelésére, ráadásul a növény zseléje kisbabák számára is használható. Segítik a fájdalom enyhítését, és antibakteriális hatásuk van. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet (tejnedvet).

Milyen hatóanyagokat tartalmaz?

75 aktív összetevőt tartalmaz: vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, amelyek segítenek a betegségek elleni harcokban. Az aloe vera 12 szerves vegyületet is tartalmaz, amelyeket antrakinonnak neveznek. Az aloe vera egyedülálló módon egy különleges cukorfajtát tartalmaz, amelyet acemannan néven ismerhetünk. Híres a vírusölő hatásáról, stimulálja az immunrendszert és segít a gyomorégés elleni küzdelemben.

100% aloe vera gél vagy spray

Kapcsolódó termékeink: 

Aloe Vera spray Herb-Pharma 200ml 

Babe test aloe gél 300ml 

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!