Fokozott Érzékenységű Terhességi (hCG) Gyorsteszt

Raktáron
Ár: {[ product.list_price | money ]}
Egységár: {[ product.list_price / 1 | money ]} / db
 • Cikkszám: WL-TERH-01
 • Kiszerelés: db
Leírás:

Mit tud egy szuperérzékeny terhességi teszt?

„Milyen érzékenységű terhességi tesztet vegyek?” - fogalmazódik meg sokakban a kérdés, amikor felmerül a várandósság gyanúja. A boltok és gyógyszertárak polcain jószerével sorakoznak az érzékeny terhességi tesztek, de mi alapján érdemes választani közülük? Ehhez fontos tudni, hogy a tesztek által mért hCG hormon 10 u/ml fölötti mennyisége a vizeletben jelzi csak egyértelműen a beágyazódást, így ez az a minimum érzékenység, ami mellett egy teszt kimutathatná a terhességet. Néhány teszt csak 50-100 u/ml egységnyi hCG-t képes detektálni, ezek a friss terhességeknél valószínűleg még negatív eredményt adnak. Egy átlagos teszt 20 u/ml mennyiségű hCG-t már ki tud mutatni, míg egy igazán magas érzékenységű terhességi teszt a minimális 10 u/ml mennyiséget is képes érzékelni.

Nem érdemes azonban az együttlétet követően egyből ultra érzékeny terhességi teszt után kutakodni, hiszen a hCG hormon csak a beágyazódástól kezdve fog termelődni a szervezetben, ami csak a fogamzást követő 7-12. napon történik meg. Ráadásul mire a hCG a vizeletben is kimutathatóvá válik, az újabb 1-2 napot jelent.

Forrás: Youtube - Csaladinet.hu: Terhesség jelei: Terhesség első jelei - terhesség testi jelei - pszichés tünetei


A hCG teszt mikor mutatja ki a legbiztosabb eredményt?

A felmerülő gyakori kérdések terhességi teszt témakörben mindig feszegetik, hogy a hCG teszt eredménye függ-e attól, mikor végezzük el. A válasz röviden igen, ugyanis a teszt annál biztosabban tudja megállapítani a terhességet, minél közelebb vagyunk az esedékes menstruáció első napjához. Habár a legbiztosabb, 99%-os pontosságú eredményt a menstruáció első napján kapnánk, a hCG teszt már előtte 4 nappal is 51%-os pontossággal állapítja meg a terhességet. Viszont ha már pár napot késik a menstruáció, akkor a teszt szinte biztosan kimutatja a várandósságot.  

Fontos azonban, hogy a terhességi teszt elvégzése este nem a legszerencsésebb. Köztudott, hogy a terhességi teszt csak reggel, az első vizeletből mutat valós eredményt, hiszen ekkor a benne található hCG hormon koncentrációja nagyobb, mint napközben.

Használat:

A Whitelab fokozott érzékenységű terhességi gyorsteszt alkalmazása

 1. Először is várja meg, míg a tesztkészlet szobahőmérsékletű (15-30°C) nem lesz. Ezután vegye ki a tasakból a midstream tesztet és használja fel 1 órán belül.
 2. Vegye le a tesztpálca kupakját, majd tartsa úgy, hogy az abszorbens hegye a vizeletsugárba érjen, vagy merítse egy tiszta edénybe gyűjtött vizeletbe legalább 15 másodpercig. Fontos ügyelnie rá, hogy az eredményjelző ablakra ne kerüljön a vizeletből.
 3. Ezután helyezze vissza a kupakot, majd a tesztpálcát helyezze egy tiszta felületre és indítsa el az időmérést.
 4. Várjon, amíg a színes vonal(ak) meg nem jelennek. Az eredményt 3 perc elteltével olvassa le. Ha az eredmény nem jelenik meg, várjon még 1 percet. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető.

A Whitelab fokozott érzékenységű terhességi gyorsteszt eredménye

 • Ha a tesztpálca eredményjelző ablakán megjelenik mind a két vonal (teszt és kontroll vonal is) és a teszt vonal azonos vagy sötétebb árnyalatú, mint a kontroll vonal, akkor a teszt pozitív, vagyis nagy valószínűséggel terhes.
 • Ha a teszt vonal (T) sokkal halványabb, mint a kontroll vonal (C), vagy szinte alig látszik, akkor a teszt negatív, vagyis valószínűleg nem terhes.
 • Abban az esetben, ha a kontroll vonal nem jelent meg a tesztpálca eredményjelző ablakán, akkor a teszt érvénytelennek számít. Ebben az esetben ismételje meg a tesztelést egy új tesztpálca használatával.

Tekintse meg az Whitelab fokozott érzékenységű terhességi (hCG) gyorsteszt pontos használati utasítását!

Összetevők:
 • Tesztpálca (1 db)
 • Használati útmutató (1 db)

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!