Hüvelyi pH Gyorsteszt Mintagyűjtő Pálcával

Raktáron
Ár: {[ product.list_price | money ]}
Egységár: {[ product.list_price / 1 | money ]} / db
 • Cikkszám: WL-PH-01
 • Kiszerelés: db
Leírás:

A hüvely ph értéke mikor megfelelő?

Mint sokan tudják a folyadékok kémhatását, vagyis pH értékét egy 0-tól 14-ig terjedő skálán szoktuk meghatározni, ahol a 7-es, vagyis a középérték a semleges kémhatás. Ennél nagyobb értékek esetén lúgos, kisebb értékek esetén pedig savas kémhatásról beszélünk. A víz pH érték például 7, vagyis semleges kémhatásúnak számít, testünkben azonban a különféle folyadékok és testnedvek eltérő kémhatásokkal rendelkeznek, vannak melyek lúgos, mások savas kémhatásúak. Nyálunk például normál esetben lúgos, és nagyjából 7,5-ös pH-val rendelkezik, ahogy vérünk is az a maga 7,3-as pH-jával. Ezzel szemben a bőrünk felületén található védőréteg egészséges állapotában enyhén savas, hiszen 4,7 és 5,75 között mozog a pH értéke. Ugyan ez igaz az egészséges hüvelyre is, melynek pH értéke 3,8 és 4,4 közötti pH értékekkel rendelkezik, vagyis enyhén savas.

Ez a savasság szükségeltetik ahhoz, hogy a hüvely természetes védelmi rendszere megfelelően tudjon működni. A hüvely ugyanis nem steril, zárt környezet, vagyis még egészséges állapotában is számtalan különféle mikoorganizmus található benne. Ha a hüvelyflóra megbomlik, vagyis a hüvely túlságosan lúgossá válik, akkor nem tud kellő hatékonysággal védekezni a különböző baktériumok és gombák ellen, vagyis könnyen kialakulhat mind bakteriális, mind gombás hüvelyfertőzés.

Hüvelyfertőzés terhesség alatt

A hüvelyfertőzés terhesség alatt gyakori jelenségnek számít, ilyenkor ugyanis nem csak a női nemi hormonok, hanem a hCG szintje is megemelkedik és emellett számos változás áll be a női szervezetben. Megváltozhat a bőr állapota, a keringési rendszer, de a hüvely normál flórája is. A hormonális változások miatt ugyanis megváltozhat a hüvely pH értéke és a normálisnál lúgosabbá válhat, így az arra fogékonyabb nőknél könnyebben alakulhat ki hüvelyfertőzés a terhesség alatt.

A hüvelyfertőzés hatása a magzatra nézve nyilván veszélyes lehet, hiszen például hagyományos szülés esetén a hüvelyben lévő baktériumok bejuthatnak a magzat tápcsatornájába is. Ezért terhesség esetén a hüvelyfertőzés megfelelő kezelése még fontosabb, mint máskor. 

Forrás: YouTube - HealthLine PR Kommunikációs Ügynökség

A hüvelyfertőzés lelki okai. Beszélhetünk ilyenről?

A hüvelyfertőzés kialakulásában ugyanúgy szerepet játszhatnak külső, mint ahogy belső okok is. Ha például rendszeresen jelentős stressznek vagyunk kitéve, az okozhat hormonális működési zavarokat, mely nem csak immunrendszerünkre hathat negatívan, de akár a hüvely normál flóráját is felboríthatja, vagyis változhat annak pH értéke, így kevésbé lesz képes megvédeni saját magát a káros mikoorganizmusoktól.

Használat:

A Whitelab hüvelyi pH teszt alkalmazása

 1. Először is várja meg, míg a tesztkészlet szobahőmérsékletű (15-30°C) nem lesz. Ezután vegye ki a tasakból a tesztpanelt és használja fel 1 órán belül. Ha a legpontosabb eredményt szeretné elérni, akkor rögtön a kinyitás után végezze el a tesztet.
 2. A tesztpanelt helyezze egy stabil asztalra vízszintes állapotban.
 3. A vattapálca segítségével vegyen le mintát a hüvelyből, majd a vattapálca fejét érintse a tesztpanel pH területéhez legalább 5 alkalommal.
 4. Az eredményt olvassa le azonnal, amíg a mérési zóna még nedves. A pH mérő zóna színét hasonlítsa összes a szintén a csomagban található színskála színeivel. Az értékelés után mind a tesztpanelt, mind a vattapálcát dobja ki.

A Whitelab hüvelyi pH teszt eredmény

 • Az eredményeket a pH mérési zóna és színskála vizuális összehasonlításával kaphatja meg.
 • Amennyiben az eredmény 3,8 és 4,4 közé esik, a hüvely pH szintje a normál tartományba esik.
 • 4,4 feletti vagy 3,8 alatti eredmény esetén a hüvely pH szintje a rendellenes tartományban van. 4,4 feletti érték esetén az indikátor színe zöld-kék, 3,8 alatt pedig világossárga.

Tekintse meg a Whitelab hüvelyi pH gyorsteszt pontos használati utasítását!

Összetevők:
 • 1 db tesztpanel
 • 1 db steril mintagyűjtő pálca
 • 1 db használati utasítás

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!